> De site
- Home  
- E-mail 
- Gastenboek 
- Links  
- Logboek 
- Copyright 
> Modelbaan
- Baanplan met uitleg   
- Foto's van de baan 
-
Dagboek van de bouw 
-
Bouw ervaringen
- Technisch gedeelte
> Modeltrams
- Mijn verzameling   
- Verbouwde trams
- Trams van Alfred Riess
> Projecten
- U-bahn   
- Diorama Landstraße
- Lima aandrijving 
> Verslagen
- Trams in Zwitserland 
- Modelspoor Dagen '04 
-
HMG tramdag '04 
- Opening tramtunnel
- Eurospoor 2008

> Overig

- Beursagenda  
- Videofragmenten
- Vraag en aanbod  
-
Wie is Mark

|  Wie is Mark  |


Het mocht volgens mij wel duidelijk zijn maar mijn naam is Mark. 27 jaar geleden geboren in Den Haag en op dit moment afgestudeerd aan de hotel school. Ik heb in Zwitserland gewoond voor mijn stage en alweer 6 jaar terug in Nederland.

Hoe is het begonnen: nou als treinengek. Het virus is overgebracht van mijn vader op mij toen ik een jaar of 5 was. Alles werd verzameld van treinkaartjes tot bouwplaten en daarbij mocht ik spelen met mijn vaders Märklin baan. Langzaam kwamen met de verjaardagen meer lokomotieven, wagens en huisjes erbij, zodat de zolder knap vol kwam te staan.

Mijn basisschool heeft begin jaren '90 naast een eindpunt van een tramhalte gestaan en dat heeft grote invloed gehad op mijn interesses (en schoolprestaties...) Elke 10 minuten kwam er iets interessants voorbij met het gerinkel van de overwegbel. Mijn ogen waren dan ook meer op het raam gericht dan op het schoolbord. Treinen en trams waren toen mijn grootste hobby en dat hebben ze op school geweten.....

Echter met een jaar of 15 kwam mijn interesse in modeltrams vanwege een speciale modeltram uitgave van de Miba genaamd "Achtung tram". Al snel werd een oude Roco tram gekocht en er werden plannen gemaakt voor een modulebaan. Het resultaat van alweer de derde baan kan je zien op deze website.

 

- Terug naar boven 
-
Terug naar de startpagina