> De site
- Home  
- E-mail 
- Gastenboek 
- Links  
- Logboek 
- Copyright 
> Modelbaan
- Baanplan met uitleg   
- Foto's van de baan 
-
Dagboek van de bouw 
-
Bouw ervaringen
- Technisch gedeelte
> Modeltrams
- Mijn verzameling   
- Verbouwde trams
- Trams van Alfred Riess
> Projecten
- U-bahn   
- Diorama Landstraße
- Lima aandrijving 
> Verslagen
- Trams in Zwitserland 
- Modelspoor Dagen '04 
-
HMG tramdag '04 
- Opening tramtunnel
- Eurospoor 2008

> Overig

- Beursagenda  
- Videofragmenten
- Vraag en aanbod  
-
Wie is Mark

De opening van de Haagse tramtunnel en de grote tramoptocht ter eren van 100 jaar elektrische tram in Den Haag


Vandaag was er een hoop te beleven in Den Haag als tramliefhebber. De bekende tramtunnel werd vandaag geopend en de grote tramoptocht vond plaats vanwege het 100 jarig bestaan de elektrische tram. 

Om 1 uur was het zover, de tramtunnel is geopend en volledig in bedrijf. Massaal trokken de mensen de tunnel in om te kijken wat nou eindelijk het resultaat was van de grote en in het verleden lekkende tunnel.  
De binnenzijde oogt ruim in omvang, maar niet afgewerkt. De muren zijn van een soort grof beton om het een "geleefd" uiterlijk te geven. Het oogt kaal en slordig. Er zullen nog wandversieringen worden aangebracht in vorm van reclame, maar dat is nog even afwachten. Wel een goede noviteit is het houten perron. Dit doet warm aan, maar is het ook kauwgom bestendig? 

Verder zijn de eerste fouten al gesignaleerd, want de informatieborden met te verwachten trams hangen veel te hoog en vallen achter de verlichtingsbuizen weg. Ook ontbreekt het hek tussen de sporen om snel over te steken te kunnen verhinderen. Nu het perron zo'n 25 cm boven de railstaaf ligt is de neiging groot om even van perron te wisselen. Het is af wachten wanneer deze fouten worden hersteld. 

Ik heb van de hele dag zo'n 110 foto's geschoten en daarvan een kleine selectie gemaakt voor jullie. De tunnelfoto's zijn niet zo scherp, maar dat komt door de slechte verlichtingsomstandigheden en mijn kleine flitser kan helaas niet de hele ruimte vullen. 

De buitenfoto's zijn gemaakt nog voor de start van de optocht, een deel rijdend op de hoek van het malieveld en als laatste in de buitenbocht bij de hofvijver.  

Ik hoop dat de foto's een goede indruk kunnen geven van de nieuwe tramtunnel en de grote optocht. 

 

 
 
 
     
 

 
 
     
 
 
     

     
 

 

- Terug naar boven 
-
Terug naar de startpagina