> De site
- Home  
- E-mail 
- Gastenboek 
- Links  
- Logboek 
- Copyright 
> Modelbaan
- Baanplan met uitleg   
- Foto's van de baan 
-
Dagboek van de bouw 
-
Bouw ervaringen
- Technisch gedeelte
> Modeltrams
- Mijn verzameling   
- Verbouwde trams
- Trams van Alfred Riess
> Projecten
- U-bahn   
- Diorama Landstraße
- Lima aandrijving 
> Verslagen
- Trams in Zwitserland 
- Modelspoor Dagen '04 
-
HMG tramdag '04 
- Opening tramtunnel
- Eurospoor 2008

> Overig

- Beursagenda 
- Videofragmenten
- Vraag en aanbod  
-
Wie is Mark

|  Nationale Modelspoordagen 2004  |


Dit weekend heb ik de Nationale Modelspoor Dagen bezocht in Rijswijk. Het aantal aanwezige banen was eigenlijk minimaal (stuk of 10), maar daar ligt de nadruk bij deze beurs niet zo op. Dit jaar hebben een paar van mijn modellen op de trambaan van de Haagse Module Groep gereden op uitnodiging van Peter van Bommel. Mijn Halling K5000 heeft als koppelstel gereden met de K5000 in Coca Cola uitvoering (van Peter). Ze hebben samen enkele rondes gereden, maar als koppelstel was hij eigenlijk te lang voor de stopsecties. Wat resulteerde in een stilstaande kopwagen en een duwende tram er achter bij de haltes. Aangezien beide modellen niet over antislipbanden beschikken is er niets beschadigd of versleten. Verder heeft mijn K5000 nog een paar uur solo gereden.
 

Ook mijn Lima Stadtbahn M trams hebben nog in dubbeltractie gereden en deed het overigens uitstekend. Alleen met nog onbekende oorzaak bleef hij weleens hangen aan een wissel. De aangekoppelde tram was mijn nieuwe Nürnberger Zeitung dummy die daar mooi kon worden ingereden. Mijn zelfgemaakte koppelingen hebben zich goed bewezen om op beursniveau te functioneren en ik hoop dat nog meer mensen er plezier van hebben (Een verslag hierover staat bij "Projecten: Verbouwde trams"). 

Nog even over de foto's: de beurshallen waren gigantisch donker en zwaar onderbelicht. Vele banen moesten het echt hebben van hun eigen straatverlichting en hierdoor was goed fotograferen eigenlijk onmogelijk. Doordat ik de flitser moest gebruiken zijn vele foto's met te felle kleuren en contrasten, maar mijn excuses hiervoor. Ik heb overigens alleen foto's gemaakt van Haagse Module Groep HMG baan, aangezien daar de trams te vinden waren. 

 

     
     
 
 
 
 
 
 

 

- Terug naar boven 
-
Terug naar de startpagina